Taxigranne

söndag 24 februari 11:14 f m kl. 11:14 | Publicerat i Grannar | Lämna en kommentar

Igår hade vi en rolig dag och kväll med våra kompisar. Tog en lång promenad i skogen och hade picknick i densamma. Matade änder, lattjade fotboll, tittade på fiskare som försökte fånga en fjällbefläckad varelse eller två. Såg flera hurtiga människor svettas förbi med lurar i öronen och en halvt hysterisk blick i ögonen.

Varför man utsätter sig för det där har jag aldrig förstått. Det är få människor som kan få det att se lätt och ledigt ut när de springer. Väldigt få. Men det kanske är tur att man inte kan se sig själv när man utövar en eller annan idrott. Då hade man säkert slutat. 😀

I alla fall. Vad jag skulle komma fram till var att när vi skulle åka hem på kvällen, och hade ringt efter en taxi, hände en rolig grej. Tidigare på dagen hade vi pratat med våra kompisars granne, som är i taget att flytta till hus. Vi snackade om när det skulle ske, hur stort huset är, om där är mycket att fixa och så vidare. Nästa fredag var det utflytt och de såg fram emot det jättemycket. Kul, tyckte vi. När vi hoppade in i taxin, som redan stod och väntade på oss när vi kom ut, sa jag nåt i stil med att ”oj, är du redan här, det var snabbt jobbat!”.

Taxichaffisen svarade:
– Ja, jag stod redan här – tittar på mitt nya hus som jag ska flytta in i.
Och så råstirrade han på våra kompisars grannars radhus.
– Ska du flytta in där?? frågade vi.
– Japp, nästa helg är det tänkt! svarade chaffisen glatt.
– Vad roligt! Då ska du ju bo granne med våra kompisar, sa vi då. En taxichaufför som granne, det borde ju vara en höjdare 🙂

Så vi pratade på lite med David som han hette på vägen hem. Han verkade vara en trevlig prick. Vi kom fram till att stan nog inte är speciellt stor om man kan hoppa in i sina kompisars nye grannes taxibil sådär en lördag i februari.

Bilden: en annan taxibil, någon helt annanstans.

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: