I väntans tider

lördag 8 mars 16:53 e m kl. 16:53 | Publicerat i Vardagsfunderingar | Lämna en kommentar

Idag har jag stått i kö i sammanlagt sjutton minuter. Sjutton minuter är rätt länge när man står i en lång rad, som man varken ser början eller slutet på. Speciellt om den inte verkar röra på sig heller.

Men det är rätt intressant att tjuvlyssna på samtal. De mest privata konversationer kan utspela sig mitt framför ögonen på dig. Du försöker titta åt ett annat håll, låtsas som om du inte hör eller ser något. Sen skiter du i det – för om personerna ifråga vädrar sina åsikter/problem/ändtarmsbesvär så högt att till och med kön vid sidan om hör – då kan du lika gärna råglo och lägga huvudet på sne så att du hör ännu bättre.

Detta samtal fick jag alltså nöjet att lyssna på under tiden jag väntade på att den bastanta tillika söliga tanten i kassan skulle få ändan ur och sluta prata så förbaskat mycket med varenda kund och istället lägga på ett kol.

Det var nästan som att få se den där TV-reklamen där en tjej i rulltrappan har en tatuering i svanken där det står hemorrojder och en kille har en T-shirt med texten underlivsbesvär på fast in real life. Mannen ifråga hade dock en T-shirt som det stod Playa del Ingles ’92 på. Men det är ju nästan samma sak.

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: