Dynamik

torsdag 13 mars 21:34 e m kl. 21:34 | Publicerat i Kärlek, Vardagsfunderingar | Lämna en kommentar

Jag har kommit fram till att man behöver en mängd olika människor i sitt liv för att balansera det. För att få Yin och Yang att leva i harmoni, svart och vitt att inte bli grått.

Självklart behövs den nära vännen, hon eller han som alltid lyssnar, som finns där, som kramar dig sådär hårt oavsett om det var några dagar eller veckor sedan ni sågs senast. Till henne kan du säga allt du gömmer i ditt hjärta, varenda liten grej som annars skulle förbli i ett mörkt skrymsle längst in. Men henne känner du att din själ lyfts upp precis i de stunder du behöver det som mest. 

Du behöver också en förälder, vare sig det är en biologisk sådan eller inte. En som alltid vill dig väl, men som ibland går dig på nerverna. Som alltid har ditt bästa i åtanke, och stolt skryter om dig inför sina kollegor – och ibland helt främmande människor. Som konstant tror gott om dig och är övertygad om att du kommer att göra rätt val. Och som finns där som en klippa de gånger du valt helt fel.

En annan viktig del i kuggen som får ditt liv att flyta smärtfritt är den som lever med dig. Som kan konsten att krypa under ditt skinn utan att det känns det minsta obehagligt. Som kan dig utan och innan, vet vad den där rynkan mellan ögonbrynen betyder, vet precis vilka muskler som är ömma och som älskar dig på grund av och trots alla adjektiv som gör dig till den du är, i balstassen eller de slitna träningskläderna.

Jag behöver kritikern, uppmuntraren, klippan, massören, motsatsen, tvillingsjälen, vännen, älskaren, föräldern. Utan dem är jag förlorad.

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: