Blåkulla

onsdag 19 mars 8:53 f m kl. 08:53 | Publicerat i Barn, Påsk, Störigt, Vardagsfunderingar | 1 kommentar

Det är inte imorgon man ska undvika att öppna dörren va? Det börjar väl inte förrän på torsdag?

Ja. Jag pratar om de där odrägliga ungarna som springer omkring och ringer på ens dörr och ska ha en massa godis och grejer. Jag blir aldrig klok på vilken dag det är. Mig veterligen ska det vara på skärtorsdagen som häxorna flyger iväg till Blåkulla. Men nuförtiden verkar det inte spela någon roll. Så länge det är påsklov, så är det fritt fram att terrorisera sin omgivning.

Jag antar att det är ett tecken på den moderna tiden – ja, alltså att ungarna knappt giter att klä ut sig. På sin höjd slänger nån dit några prickar på kinden. De har självklart använd sin egen eyeliner (börjar verkligen ungarna sminka sig när de är elva? Gaah! Fick på min höjd lite läppglans när jag skulle iväg på disco i den åldern). Och inte fasiken flyger de på sin egen kvast – inte när det finns billiga biljetter på Ryanair.

Det tar lite emot att ge dem godis då, tycker jag. Förresten glömmer jag nästan alltid att köpa hem något, så står man där som ett fån och försöker pracka på dem clementiner eller nåt annat tråkigt.

På min tid (moahaha, här kommer gammeltanten) hade vi i alla fall ritat ihop några fina påskteckningar som vi delade ut. Dessutom gick vi in för att klä ut oss ganska rejält. Vi rotade glatt i morsans garderob och hittade sjalar och kjolar, letade upp en kvast i förrådet och lät den ömma modern sätta prickar på kinderna och möjligtvis lite rouge för att vi skulle bli sådär härligt rödkindade. Men det är nog att ställa lite för höga krav. 😀

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Jag håller verkligen med. Sen när är det en sån bedrift att ringa på någons dörr att det omedelbart måste belönas med godis? Nä, jag kräver några teckningar (fint vikna som ett Påskbrev) alternativt några strofer ur Gullefjun, annars blir det dörren i fejjan. 😉

    Glad Påsk
    Maria i Gbg


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: