Förebild och förebedjare

lördag 26 april 10:48 f m kl. 10:48 | Publicerat i Barn, Dop, Kärlek, Vänner | 3 kommentarer

Idag är det dop för våra vänners lilla Emilia. Klockan 14:00 börjar ceremonin, och tillsammans med två andra knoddar kommer hon att få huvudet nerblött av heligt vatten. Frågan är om hon kommer att gallskrika eller sova sig igenom hela alltet. Det återstår att se.

Efter kyrkan blir det samkväm i en lokal någonstans i stan. Jag har inte riktigt koll på var det är, så vi får väl köra efter någon annan.

Vi har hittat en jättefin present till lillan – tycker vi i alla fall 😀 – och vi hoppas att föräldrarna tycker detsamma. Det blev en kedja med ett litet silverhjärta som det står Älskad på och som är tänkt att hänga runt prinsessans hals.

Enligt en sida jag hittade någonstans på nätet, ska man efter att hon är ”upptagen i Kristi kyrka”, få sina föräldrar och faddrar som ”förebilder och förebedjare och tillsammans med församlingen leda dem på trons väg genom livet”.

Det låter nästan lite läskigt. Vi, som är faddrar till makens systerson, är tänkta att tända dopljuset och guida killen genom att prata om Jesus och hans polare. Det är ännu läskigare – för det där har man (iaf inte vi!) ingen koll på alls! Och inte vill man att de ska se någon film om deras liv heller, värsta skräckfilmen med korsfästning, piskrapp och liknande.

Är det därför det blivit så populärt med namngivningar istället nu för tiden? 😀 

Annonser

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Tack för er medverkan igår och tack för det jättefina halsbandet. Det skall bäras… 🙂 Idag har det inte gjorts många knop. Min lillasyster skulle åka hem idag så hon snodde Emilia en stund för att gå en promenad så jag och Thomas skulle få chans att städa undan lite (hade ju en hel drös med grejor hem). Det slutade med att vi gick och la oss i sängen. Thomas glodde lite på TV och jag somnade 🙂 Så mycket städat blev det… Men jag har ju hela veckan på mig 🙂

 2. Man kan ju helt enkelt bara strunta i det också, barnen blir ju inte namnlösa 😉
  Men det är väldigt fint med dop även om inte mina små Liljor är döpta men du vet ju varför..ni kan ju få va faddrar, gudfädrar eller bara faster och farbror och guida dom genom livet med en positiv attityd..det vill vi…

  PUSS PUSS

 3. Helena: Hahaha! Ni (och med det menar jag egentligen du) behövde nog lite sömn efter alla de där vikta servetterna! De var verkligen söta – men jag fattar inte hur du har orkat! Tack så mycket för att vi fick komma! Vi var väldigt glada över att vara med. Kram på er!

  Jenny: Med en positiv attityd säger du…hmm…Tja, jag har väl inte så långt till skratt – och det är väl en bra attityd? Hahaha! Och det finns ju inget bättre än barnskratt. Vi saknar er så vi håller på att krevera. Saknar ungarnas armar runt min hals och deras små händer i mina. Nu klarar jag inte länge till 😉
  PUSS och KRAM i massor!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: