Termobrallor på

söndag 23 november 18:30 e m kl. 18:30 | Publicerat i Me like, Vardagsfunderingar, Vinter | 1 kommentar

Vi bestämde oss för att ta en tur till Råå, där de traditionsenligt har sin skyltsöndag en vecka innan övriga stan. Allt för att locka människor, som annars troligen skulle hållt sig till Kullagatan och 50 meter runt omkring. Ett ganska smart drag, får jag säga.

Dessutom är det verkligen mysigt på Råå, det gamla fiskeläget strax söder om Helsingborgs centrum. Husen är puttenuttiga och ligger tätt tätt, som två vänner vars axlar nuddar vid den andras. Där finns trånga kullerstensbelagda gränder och ett virrvarr av enkelriktade gator som går om varandra – och alla verkar de leda ner mot havet.

Små fik har slagit upp sina portar i hörnorna och där sitter människor med rykande chokladkoppar, med kanelbullar och fullproppade baguetter. En helt fantastisk Euroflorist som är alldeles överlastad med Cultprylar ligger lite längre ner längs den största gatan och lockar alltid med krukor, ljusstakar, underlägg, vaser, tomtar och änglar.

Vägen kantades av ganska mycket folk som hade byltat på sig tjocka jackor och halsdukar, mössor, vantar. Små michelingubbar i en lång rad 😀

Som vanligt var det ganska lamt utbud i själva julskyltningen, men det är ändå rätt mysigt att strosa omkring och titta på människor, se maken njuta i sig en munk, införskaffa svarta små stjärnor från Cult att hänga i den kommande granen och fundera på om man verkligen kan trycka i sin en låda med gräddbullar själv under den närmaste tiden (ja, kom jag fram till).

Dessutom blev det julstämning med ett tunt lager snö som gnistrade på taken och lockade om en ljusare vinter.

julskyltning

Annonser

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Vilket mysigt collage!
    Kommer du ut efter jobb nån kväll i veckan?

    Kram!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: