Good människa bad människa

tisdag 3 februari 19:39 e m kl. 19:39 | Publicerat i Kollegor, Störigt, Vardagsfunderingar | Lämna en kommentar

Visst är det märkligt att man kan ha tio, tjugo, ja TRETTIO trevliga möten med människor som försvinner i ett töcken när en enda lusig och otrevlig dito visar sitt gräsliga tryne.

Lite som i skolan; fröken kunde berömma en för att man gjort en sida i matteboken i förväg, för att man läste utan att staka sig och för att man gjort så fint när det skulle städas i bänken. Allt det smulades sönder om man fick höra en kommentar om att de snirkliga r:en man gjorde i rättstavningsboken nog skulle bli ännu bättre om man gjorde dem på ett annat sätt.

Konstigt att vi låter de trista och tråkiga sakerna fastna och ta plats för allt det härliga, trevliga, positiva som ju faktiskt också inträffar lite då och då.

När jag tänker efter är det oändligt många fler trevliga saker som inträffar än tråkiga. Många fler skratt än tårar. Långt många fler vänner än ovänner. Mer lycka än olycka. Mer kärlek än avsky.

Ändå fastnar de där påhoppen – speciellt om det handlar om hur jag sköter mitt jobb eller hur jag bemöter andra människor. Eftersom jag vet att jag är bra på det jag gör och att jag är förbannad social och trevlig (jo, faktiskt) tar jag det ännu hårdare. Och blir precis så bitter och elak som jag tycker är motsatsen till den jag verkligen är. Får lust att slänga luren i örat på folk efter att ha klämt ur mig något fyndigt sarkastiskt (som jag alltid kommer på efter att samtalet är slut). Får lust att ryta iväg ett lejonvrål till den stackare som vågar närmar sig min kontorsstol. Vill kasta en tallrik i väggen. Och inte plocka upp efter mig.

Idag var det visserligen en kollega som fick smaka på den beska frukten – men jag kunde känna hur jag laddade inom mig tills nästa gång det händer mig själv. Då jädrar är det bäst att finporslinet är väl undangömt i hyllorna.

stra

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: