Should I stay or should I go

onsdag 4 februari 20:34 e m kl. 20:34 | Publicerat i Vardagsfunderingar | 4 kommentarer

Att hitta och fastna för nya bloggar är alltid lika roligt. Genom att klicka mig vidare från den ena bloggens favoritlänkar till den andra, har jag hittat många guldkorn som jag följer, om inte dagligen, så flera gånger i veckan.

Jag har dock lite krav för att jag överhuvudtaget ska stanna längre än de där första avgörande sekunderna.
* För det första får sidan inte vara apful, bryr man sig inte alls om designen, bryr man sig inte om innehållet heller är min filosofi. Sen behöver det inte vara totalt stylat, men lite struktur förenklar onekligen.
* För det andra måste texten lägga sig rätt i munnen, alltså flyta och vara (i alla fall en anings) genomtänkt. Tonvis med stavfel går fetbort. Läs hellre igenom texten en gång för mycket än för lite innan den där publiceraknappen trycks ner, tycker jag.
* Centrerad text går bort, jag kan bara inte läsa centrerad text om det inte är en dikt och knappt då heller.
* Musik är inte heller så lyckat, om man inte kan stänga av den med en gång och om man inte har en poäng med den.

Ibland kan man göra undantag – om det är en person man fattat tycke för, eller om det handlar om något som ligger en varmt om hjärtat. Men när ord möter form, när alla bitarna faller på plats som färger på en regnbåge – då blir det sådär sommarvackert och kvittrande och härligt och ljuvligt.

4 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Tack för dina vänliga ord! Det glädjer mig att höra att du gillade min blogg. Och särskilt med tanke på detta inlägg. Mitt namn är jag extra stolt över. Det är svårt att glömma mig om man säger så… 😉

 2. Jag håller med om allt på din lista!! Jag har jättesvårt att läsa bloggar med massor av stavfel och där man förstår att det bara är slarv och inte dyslexi..

  Bloggar som bara gör samma snarlika uppräkning om hur dagen varit, typ: jag åt frukost, jobbade, kom hem, gjorde middag, kollade Idol.. snälla, om dessa personer vill ha fler läsare än de närmast sörjande så borde de komma med någon form av synpunkt.. på något, om vad som helst!! :o)

 3. Varför tror du jag återkommer hit?! Du följer dina egna råd och det är mer än man kan säga om de flesta. Du kan din sak du. 🙂
  Kram

 4. Hildur: Nä, verkligen inget man glömmer i första taget, hur fint som helst! 🙂

  Pia: Tror jag ska börja med det, för idag åt jag typ en yoghurt till frukost, sen jobbade jag, sen åt jag typ lunch och sen jobbade jag och sen slutade jag jobbet och då åkte jag och bastade och nu sitter jag här. Mitt liv är en actionfilm. 😀

  Maria: Oh, du goa göteborgare. Du värmer mitt hjärta. Tack tack och kram tillbaka 😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: