Tjuvtitt

torsdag 26 februari 8:30 f m kl. 08:30 | Publicerat i Inredning, Me like, Vardagsfunderingar | 1 kommentar

Jag älskar att titta in i folks hus; gå rundvisning med ägarna och få höra hur de tänkt med den och den köksluckan, varför det där golvet införskaffades, var de hittade de supersnygga fåtöljerna, hur de tänkte med gardiner, mattor, matsalsmöblemang.

Och får jag inte komma in, duger det att titta in genom fönstret när jag går förbi. Du vet så att man nästan vrider nacken ur led och går riktigt sakta för att man ska hinna se så mycket som möjligt.

Jag har fått hur många idéer som helst från andra. Ibland stannar de just vid idéer, men ibland tar jag det ett steg längre och gör något liknande hemma. Till min stora glädje är det flera stycken som gör likadant med mig som förebild – alltså införskaffar samma möbler, en liknande matta eller överkast till sängen och så vidare.

trappaDet borde ju tyda på att jag har god smak tycker jag.

Fast ibland önskar jag att jag hade någon annans smak just när det är dags att shoppa. För jag blir så varm i hela kroppen när jag ser ett riktigt snyggt hem. Då vill jag bo precis sådär, ha exakt samma möbler. Tills jag dyker på nästa snygga hem, vill säga.

Den här svarta trappan och den svarta ledstången tycker jag är riktigt läcker. Det är mycket vanligare med vita trappor – men visst är det en snygg kontrast mot allt det vita på väggarna och i taket? Jag gillar det.

Nu kommer vi visserligen inte att ha någon trappa i fortsättningen heller – men ni andra som har det, kan ju få en tankeställare kanske.

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Hm. Nja. Kanske.

    Eller. Nej. Jag föredrar fortfarande vit trappa 😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: