Raringar

onsdag 8 april 9:30 f m kl. 09:30 | Publicerat i Design, Familj, Me like, Släktingar | Lämna en kommentar

För ett tag sedan hälsade jag på hos mina absoluta favoritraringar i Småland. Det var längesedan vi träffades och jag ville egentligen aldrig sluta krama dem.

Fru Raring har haft – och har – det lite jobbigt med diverse krämpor och sjukdomar som tvunget ska på hennes immunförsvar och göra henne illa.

Annars är fru Raring den person som jag ser väldigt mycket upp till när det gäller hennes känsla för design, förmåga att implementera snygga saker i ett personligt hem, fingerkänsla för mode och varma, innerliga hjärta.

stina_stigHon har alltid varit klädd i svepande Marimekkotyger, matchat sitt vackra silverhår med silvrig ögonskugga, dukat med servetter designade av 10-gruppen, tittat på sin Bang Olufsen-TV, inrett med Bruno Mathssons – bl a fåtöljen Pernilla i allrummet på ovanvåningen och mycket, mycket mer. Alltid med ett stort leende på läpparna och en mysig famn att omslutas i.

Vilken raring!

Herr Raring är den bästa av makar och tar hand om fru Raring med varmt handlag; lagar mat, sköter hemmet, pysslar, donar.  Ser till så att fru Raring har det bra.

När jag var liten var det herr Raring som tog med mig ut och fiskade på sjön som ligger så pittoreskt strax nedanför deras röda hus med vita knutar. Det var han som tog med mig till grannen som hade en häst, så att jag fick prova att rida. Det var han som med ett bullrigt skratt sa åt den samlade släkten att
Ät mer, kära vänner! Det finns massor med potatis kvar i köket!
Då var alla proppmätta. Vilket var tur – för när vi kom ut i köket, låg en endaste sorglig liten potatisskrutt kvar i botten på kastrullen.

Vilken raring!

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: