Farbror Doktorn

onsdag 17 juni 12:00 e m kl. 12:00 | Publicerat i Otäckt, Sjukhus, Vänner | 1 kommentar

En vän till mig hittade en knöl i sitt ena bröst för en tid sedan. Vi är ett gäng tjejer som sedan dess otaliga gånger dryftat vad det kan vara, hur hon upptäckte den, när hon ska till doktorn och kolla den, bekanta, släktingar och vänner som råkat ut för detsamma och så vidare.

Självklart är hon rädd. Det är jag också. Hon är några år äldre än mig, men inte så många. Det händer inte mig är en devis som gör det lättare att leva med obehagliga saker, men när det kryper nära blir man extra uppmärksam, vad det än gäller.

Idag var vännen hos doktorn och blev undersökt med röntgen och ultraljud. Dessutom tog de prover från knutan med en enorm nål som de körde runder i hennes bröst.

Bara när hon berättade så grimaserade jag illa. Hon log tappert och tog sig försiktigt om bröstet när hon förklarade närmare hur de hade gjort. Hur öm hon var nu. Hur obehagligt det var och hur nervös hon är inför att höra vad det prov som är skickat på snabbanalys resulterar i.

Vännen upptäckte knölen genom att hon gjorde en egenkontroll av brösten. Det är så lätt att göra och har också gjort att de upptäckt den ganska tidigt. Oberoende av vad resultatet av analysen blir, så är det alltid bättre ju tidigare man upptäcker förändringar.

Gör en kontroll idag du också. Det ska i alla fall jag göra.

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Hm… vi pratar mer om det nästa gång vi ses. Men ja. Det är aldrig för tidigt att börja. Ha en härlig midsommar. Ses den 11e. Kram


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: