Nu ska vi gå på (tiger-)jakt

söndag 26 september 15:26 e m kl. 15:26 | Publicerat i Design, Huset, Inredning, Me like, Projekt | Lämna en kommentar

Idag har vi varit på tapetjakt. Inte en speciellt lång sådan, eftersom många butiker inte har öppet på söndagar (knäppt, tycker jag – eftersom det är då hela familjen har tid att gå på en sådan jakt). Men Colorama hade öppet och med en trevlig och hjälpsam kvinna bakom disken, fick jag tittat på en hel mängd olika roliga tapeter (maken gav upp efter första korta besöket och stannade i bilen med en sovande W när jag återvände).

Designers guild har helt otroligt härliga, färgrika, mastiga och intresseväckande tapeter och tyger och jag fastnade speciellt för en som heter sarafan chocolate. Bara namnet gillar jag och själva tapeten har en brun bakgrund och rejäla blå-turkosa och grön-till-limefärgade blommor utsållade över hela våden (se bilden, lånad härifrån).

Jag tror att den hade gjort sig hemma hos oss.

Det bästa är också alla tyger som finns i samma färgställningar. Bland det snyggaste jag vet är att följa upp färgerna i exempelvis en tapet och fullfölja den röda linjen i kuddar, en tygtavla, gardiner.

Jag hittade ett randigt tyg med exakt samma färger som sarafan chocolatetapeten och såg framför mig en klädd pall framför den tapetserade väggen. Hittade ett annat mönstrad tyg med samma turkosa färger och tänkte mig den som en tygtavla på en annan vägg i vardagsrummet. Såg ett tredje som hade varit läckert som gardiner i köket.

Och pengar rullade iväg i samma takt som mina tankar rusade. För tyvärr är det inte särskilt billigt (som alltid när man hittar något man verkligen gillar). 1200-1700 kr per meter kostar tygerna och tapeten strax under 800 kronor rullen.

Tapetpriset kan man väl stå ut med, eftersom det är en mindre vägg som ska tapetseras och det går åt typ fyra rullar. Men tygerna…jag vet inte jag. Det blir dyra jädrans kuddar – särskilt eftersom man måste beställa minst en meter per tyg. Men man kan ju alltid bara klä ena sidan av en kudde och köra baksidan i t ex brunt.

Men eftersom jag är som jag är, så hade jag velat ha minst två olika sorters tyger varav en tygtavla och då säger nog plånboken stopp.

(…och däääär hördes den djupa sucken från mitt innersta inre…)

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: