Ta ett djupt andetag och blååååååås

torsdag 30 september 17:04 e m kl. 17:04 | Publicerat i Barn, Bilar, Liv och död, Vardagsfunderingar | 3 kommentarer

Tydligen är det den värsta bildagen idag på hela året – just det här datumet, 30 september, har skördat flest offer i trafiken.

Allt detta berättade maken för mig när jag ringde honom för att berätta att det var stor poliskontroll på vägen in mot och ut från stan. I samma sekund kände jag att det kanske var dumt att man precis satt sig i en bil då…

Bilarna framför mig fick köra förbi kontrollen och jag likaså och sedan fick de tre eller fyra följande bilarna efter mig köra in till kanten. Maken upplevde samma sak när han körde ut från stan.

Det var inte alltför länge sedan som jag fick blåsa i en nykterhetskontroll längs kustvägen ett par kilometer från stans centrum. Då sade jag till den kvinnliga polisen att jag var glad att de hade kontroller och att jag gladeligen blåste. Hon log och tackade för att i alla fall en person tyckte att det de gjorde var bra.

Men det måste väl ändå fler tycka? Det är ju för vår säkerhet som det görs och om så bara en enda påverkad förare kan stoppas under en hel dags kontrollerande, så är det helt klart värt det.

Jag känner ännu starkare för trafikregler; avståndshållande, nyheterhet och framför allt visad hänsyn (!) sedan jag blivit mamma. Håll för bövelen ditt fordon på behörigt avstånd från mitt hjärtegryn!

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Jag håller med. Bort med alla fyllon från vägarna. Jag ska förbi och fram. 🙂

  Heja dig som talade om för fru Trafikpolis att du tyckte att de gjorde något bra och viktigt. Det gör man allt för sällan.

  Kram

 2. Jag fick minsann blåsa idag. Trevlig polis var det oxå som skämtade med mig. Håller med dig att det är bra med kontroller. Kram

 3. Jag såg på nyhetsmorgon när de stoppade folk i Sthlm. Höll på att trilla av soffan när de sa att en av fyra av de som är amfetaminpåverkade är på väg till jobbet, och har lämnat barn/respektive på morgonen till dagis/jobb. VA!!!! Helt galet. Men så bra.

  PS. Har skrivit igen hos dig men det funkar inte alls. Testade att skriva två gånger men då sa bloggen att haha. Du har minsan skrivit denna text en gång innan. Skumt så säg. Men det kan vara för att jag går in vi FB till din sida och läser genom jobbdatorn… Skumt iaf.

  Kram och trevlig helg.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: