Recept på urgoda tryffel

onsdag 22 december 11:21 f m kl. 11:21 | Publicerat i Baka kaka | 1 kommentar

Det är en barnlek att göra tryffel – även om man inte kan tro det, eftersom det är så gudagott.
Godbitarna i inlägget nedan är gjorda efter följande recept:

 Belgisk chokladtryffel  (ca 40 st)

2 dl vispgrädde
50 gr smör
300 gr mörk choklad (Marabous mörka choklad är godare än blockchoklad) 
0,5 dl florsocker

Dekoration:
Kakaopulver /florsocker / smält choklad

1. Värm försiktigt upp vispgrädde och smör till kokpunkten.
2. Dela chokladen i små bitar och lägg i & rör tills chokladen smält.
3. Blanda i florsocker.
4. Sätt smeten att svalna i kylskåp i ett par timmar. Täck med plastfolie.
5. Forma till runda kulor (funkar bra med två skedar som du liksom rullar mot varandra o så blir du inte så kladdig).
6. Rulla kulorna i kakao eller florsocker, eller smält mörk choklad och häll över.

Annonser

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Jag snodde receptet rakt av. I morgon ska jag provsmaka de små godingarna. (Nej, jag smakade aldrig när jag bakade dem. Men dottern försäkrade att de var fantastiska…)

    Kram och God Jul!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: