En hel hög snälla barn

måndag 5 december 21:41 e m kl. 21:41 | Publicerat i Barn, Dagis, Jul, Vardagsfunderingar, Wilmer | 10 kommentarer

Idag kom Tomten och hälsade på kidsen på dagis.
Med sig hem hade Wilmer en… godispåse.

Erhm.

Wot? liksom.

Godispåsar till 1-3-åringar känns sådär. Särskilt som Wilmer inte har introducerats i godisvärlden än och inte har någon som helst anledning att bli presenterad för den på ännu en tid framöver.

När det gäller barnen – och särskilt det första – är det ett privilegium som förälder att välja om och när barnen ska få äta godis. När det andra, tredje, fjärde kommer är det självklart svårare att kontrollera syskon/rättvisan etcetera när lördagsgodiset nalkas. Men tills dess vill jag sköta den biten.

Godispåsen verkade dock intakt, så jag tror inte att något barn öppnade påsarna på plats, men ändå. Kunde inte Tomten kommit med något annat? En Pixibok? Några kritor? Ett trepack magiska fingervantar?

10 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Hej, tack för senast!

  Tomten kommer till Alice förskola den 21:e men utan godis i påsen just till henne! Det var det första vi sa till om när vi hade besök hemma av inskolningsfröken och sen så pratade vi om det igen på uppföljningssamtalet.
  Vi vill välja själv när vi introducerar det och vad vi vill börja med.

  Vilken tur att påsen var oöppnad iaf, kan du inte öppna den försiktigt och byta ut innehållet till något spännande?

  Kram, vi ses snart igen!

  • Det var inte en färdig godispåse, utan en vanlig lösgodispåse sas, men fröknarna satte alla i barnens lådor, så ingen öppnade dem på plats. Wilmer brydde sig inte om den alls, men andra kanske inte hade samma tur. Kram och tack själv för senast!

 2. Ja det där är ju lite fånigt alltså. Du vet ju redan min ståndpunkt i det hela – och att vi jobbade en aning i motvind när det begav sig. Nu när jag tänker på det fick minsann även Kasper godis i sin påse på dagis när han var typ 2 tror jag…

  Hursomhelst – frågar du mig tycker jag alla påsar till barnen på en småbarnsavdelning ska ha samma innehåll – och varför inte något annat? Kanske som Wilmer fick i fiskedammen hos oss på pojkarnas kalas i somras? Torkad frukt och russin. Han var ju lika glad för det :-).

  Kram!

  • Haha, motvind ja 🙂 Förstår inte varför godis ska vara en självklarhet för vissa. Tids nog kommer sockercravingsen ändå. Torkad frukt och russin är riktigt bra tills dess. Kram!

 3. Vi råkade ut för precis samma sak med vår äldsta dotter som då var 2 år. Hon hann öppna påsen o ta en tugga på en skumtomte men slängde sen påsen. Detta är ju 16 år sen o jag trodde det hade hänt lite mer i ”dagisvärlden” i denna frågan!! Konstigt att man inte frågar om sånt vid inskolningen. Ha en bra vecka!!
  Kram

  • Vet inte om det är pedagogerna som stod bakom just denna Tomten, eftersom maken hämtade den dagen. Ska nog ta och kolla upp det. Verkligen knäppt att det inte utvecklats sedan 16 år sedan haha! Kram

 4. Trodde inte man fick ge godis på förskolor! Men det är som du säger med första barnet har man verkligen möjlighet att göra som man själv vill som är lite svårare att göra sen när det är fler barn i familjen.
  Synd att det är så vanligt med godis över lag.

  • Håller med dig! Som vuxen är man ju förstörd, men det är trevligt att kunna hålla sina barn oförstörda så länge som möjligt 🙂

 5. Godis är gott, allt som är gott är nyttigt 🙂
  Frukt är inte gott, alltså är det onyttigt! Feta barn är snälla barn!

  mvh
  Åge

  • Åge. Du är k.n.ä.p.p. ♥


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: