#Lagamatochsenätaden

fredag 14 juni 16:45 e m kl. 16:45 | Publicerat i Festligheter, Kollegor, Kul, Mat/recept, Me like | Lämna en kommentar

Igår var hela jobbgänget på ett väldigt trevligt event: vi lagade och åt en supergod femrättersmeny på restaurang Lagmark.

Det blev flertalet trevliga timmar med skön trängsel i köket med massor av hackande och skivande, kokande och isande, rörande och fixande.

Menyn blev följande:

Rätt #1: Tonfiskcarpaccio med knaprig bacon och pocherat ägg

Rätt #2: Ugnsbakad vit och grön sparris inlindad i lax med ruccola och parmesanflarn på en bädd av rom- och gräslökssås

Rätt #3: Hälleflundra med fetaost- och pinjenötsröra, primörer och sprött pestoknäcke

Rätt #4: Gödkalv med svampformad potatis, ramslök samt rödvinssås med mortlade senapsfrön

Rätt #5: Punschparfait på sockerkaksbit med färska jordgubbar och choklad- och mandelkex

Till detta blev vi serverade flertalet viner, såväl med som utan alkohol, och cointreau till efterrätten.

Dessutom kom ägaren själv och pratade med oss i slutet av kvällen om mat, restaurangen och innehållet i hans nyutkomna kockroman Jakten på den mystiska bägaren. Som bonus på en lyckad kväll fick vi alla var sitt exemplar av boken, signerad av författaren själv!

20130615-173041.jpg

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: