Trevlig fredagsmiddag

onsdag 27 augusti 21:16 e m kl. 21:16 | Publicerat i Mat/recept, Me like | 4 kommentarer

Vi har fått en ny favoriträtt. Vi fick den en gång hos makens syster och sedan dess har vi helt enkelt förälskat oss i rätten.

En av orsakerna är för att den är otroligt lätt att tillaga, men smakar tre-timmar-vid-spisen-gudomligt.

Perfekt när man får folk helt enkelt. Fredagsfrämmande 😀

Det här behövs:

Fläskfilé (ta lite extra, så du får mat över till minst en lunchlåda – det här är lika gott dagen efter och dagen efter det, och dagen efter det…)
Matlagningsgrädde (det smakar ljuvligt med det, så det behövs ingen ”riktig” grädde) – 5 dl
En tub champinjonost (detta är den riktiga hemligheten med hela rätten)
Soja
Bacon
Hasselbackspotatis

Du gör så här:
* Bryn fläskfilé tills den är alldeles gyllenbrun. Krydda lätt med salt och peppar.
* Stek ett paket bacon och låt torka på en bit hushållspapper
* Häll i matlagningsgrädde, soja och tuben med champinjonost
* Låt koka upp – använd möjligtvis Maizena för att få en fylligare gryta
* De sista fem minuterna innan servering slänger du i baconet

Fabuloso!

4 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. TACK! 🙂

  2. Tack på förhand ! Hela familjen hade problem vad vi skulle äta denna fredag ! Sökte fredagsmiddag på nätet och hittade denna . Din beskrivning gör att vi bara måste testa // Marita

  3. Hej Marita!
    Vad roligt att du hittade hit – nätet är ett virrvarr av kopplingar, länkar och roliga sätt att träffa nya människor.
    Hoppas ni blir nöjda med maten – jag kan inte annat än lovorda den!
    Trevlig helg!

  4. Hej igen . Måste kosta på mig att snabbt gå in igen med en kommentar. Middagen var kanon. En av mina vuxna söner var här och jag vet inte hur många ggr han sa hur gott det var. Alla andra gillande den skarpt. – De bästa är att det är precis som du säger. Smakar som en 3 timmars lagningsrätt och tar hur kort tid som helst . Tackar Tackar . Lägg gärna ut mer recept !! // Marita


Lämna en kommentar

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.